Paul Vos

In 2007 behaalde ik mijn vakdiploma fotografie aan de fotoacademie Amsterdam welke werd beloond met een Cum Laude vermelding. Mijn afstudeerrichting was stedelijk landschap. Dit is ook nu nog vaak een uitgangspunt van mijn projecten waarbij ik een sterkere autonome wending heb gegeven aan de discipline.

Tegenwoordig verken ik het grensgebied die wij als mensen ervaren bij allerlei opgelegde veranderende situaties. Hierbij neem ik mezelf als vertrekpunt voor mijn onderzoek naar passende beeldtaal mbt het onderwerp en thematiek. Zo gaan projecten bv over huisvesting, en de daaruit voortvloeiende identiteit van de individu als ook de gemeenschap.

Veelal zijn grenzen, fysiek als mentaal, rode draden door mijn projecten. Het beeldonderzoek beperkt zich niet alleen tot landschappen, maar zeker ook het (zelf) portret ervaar ik als een noodzaak om te betrekken in mijn beeldverhaal. Door gebruik te maken van een divers pallet aan technieken en materialen kies ik een vorm die na mijn mening past bij een thema, concept en onderwerp. Dat kunnen digitale bestanden zijn, maar ook een mix van oude en nieuwe technieken zoals polaroid, cyanotype en pinhole fotografie.

De afgelopen tijd werk ik samen met makers vanuit andere disciplines. Dit inspireert ook om alternatieve presentatievormen te zoeken om mijn verhaal naar buiten te brengen. Te denken valt aan installaties, tijdelijke pop up’s of “guerrilla” foto’s plakken.