Judith Aardse

De kunstenaar Judith Aardse is in 1999 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. (HKU) Tijdens de lerarenopleiding tekenen heeft zij alle mogelijkheden benut om over een zo breed mogelijk scala van kunstvormen kennis te ontwikkelen. Uiteindelijk is zij afgestudeerd met performance- video- installatiekunst. Tegenwoordig tekent ze voornamelijk. Zij combineert haar kunstenaarschap met het geven van kunstlessen op een middelbare school in Maassluis.

Sinds een paar jaar woont zij in Delft en heeft ze een atelier aan huis.

Daar maakt zij grote meditatieve tekeningen met houtskool of kleurpotloden. Het herhalen van lijnen brengt haar in een flow en geeft haar rust. Deze intuïtieve manier van werken is ontstaan vanuit de zoektocht naar balans in haar leven. Balans tussen de hectiek en stress van de alsmaar veranderende maatschappij en het docentschap, en aan de andere kant de rust en troost van de natuur en het vertrouwen in haarzelf en de wereld, die ze vindt in meditatie.

In Delft heeft ze zich aangesloten bij de kunstenaarsvereniging Kadmium en in Den Haag bij de Haagse Kunstkring. Mocht u haar meest recente werk willen zien en op de hoogte blijven van haar exposities, kunt u haar volgen via Instagram. Of u kunt haar een mailtje sturen, dan houdt zij u op de hoogte via een nieuwsbrief.